söndag 30 januari 2011

ikenspiken



När jag var sexton deltog jag i en fotoworkshop med två andra tjejer. Fotografen Sabine Meyer från Frankrike var lärare. Hon hade själv utställning med sina självporträtt veckan innan. Under en intensiv vecka tog jag en massa knäppa bilder på mig själv. De här två har jag kvar i min nuvarande dator. Då visste jag inte hur photoshop fungerade så allt blev lite som det blev. Sen hängde vi utställning och hade vernissage på Kakelhallen. Det blåa fotot har jag i stort tavelformat hemma, som jag inte riktigt vet var jag ska placera, har försökt pracka det på mamma men hon verkar inte så intresserad..

top models


De här fantastiska gossarna, deras bedårande lillebror och vackra mor (vår barnflicka när vi var små) hälsade på oss i somras. Då fick bröderna leka maskerad och gå loss i min garderob. Catwalk och photoshoot ingick givetvis också. Om det är nåt jag kommer ihåg från min barndom så är det alla julutsopningar, maskerader och utklädnader.
Den vänstra bilden är från köket och den högra från mitt rum hemma. Fotona hänger på min garderobsdörr här så jag ser dem varje morgon när jag ska finna dagens outfit. En bra start på dagen. :)

lördag 29 januari 2011

slagverk




Idag var vi på genrep av kvällens konsert med Härnösands slagversensemble.. Riktigt häftigt var det! på bilden Martin och Emma.

torsdag 27 januari 2011

energi


Den här veckan har gått ovanligt snabbt. Igår bar jag ner alla saker från mitt förra rum samt städade och möblerade det nya. Ikväll kommer det att vara tiptop här tänkte jag, det är min egen deadline. Vi får se hur det går..

onsdag 26 januari 2011

dekadens


Jag är väldigt förtjust i bilder över städer samt kartor. Detta gjorde jag under jullovet, som inte alls var särskilt dekadent för övrigt, men kollaget fick lite sån feelis. Som ni ser är trollsländan i metall tänkt att se ut som en piercing. Jag var tvungen att köpa ett gäng såna.

musiksömn




Såhär ser min polare Annikas täcke ut, så snyggt! Imorse försov jag mig, så nu måste jag skynda mig vidare..

måndag 24 januari 2011

planera mera




Årets kalenderköp från Coop. Jag fixade egen fram-och baksida, så blir det lite mer personligt. Snart ska vi åka och kolla på barnoperan Hattstugan. Fullklottrad agenda idag.

krönt

söndag 23 januari 2011

sött


Lite såhär känner jag mig idag. Blir nog en vilodag detta.
Den söta hunden heter Viggo, en isländsk fårhund om jag inte minns fel.

lördag 22 januari 2011

ros


Jag kommer sakna anslagstavlan som jag vet inte vad.
Vaknade från min dvala imorse med utsikt över groteska snöhögar, som en hög mur utanför fönstret. Ikväll blir det troligtvis lite krog inklusive fuldans.
Den fina nyckelringen är designad av Minna Palmqvist.

fredag 21 januari 2011

tea time


Jag tror jag dricker 4-5 koppar te om dagen.. typ Rooibos chai, Rooibos green tea, Rooibos spice eller varför inte Rooibos jul! Det ska bli fint med helg, ikväll ska det gymmas och bastas och sen ska jag göra mig mer hemmastadd i mitt nya rum på Laxens nedervåning. Det är mycket ljusare och fräschare än det förra så jag är nöjd! :) Inatt sov jag här första natten, Evelina och Annika också.. Trevlig helg!

torsdag 20 januari 2011

skatter




Dagen har ägnats åt sånglektion, satslära samt att titta på olika lediga rum i huset.. det är tyvärr så att jag misstänker mögel/fuktskador i mitt rum eftersom jag har haft snuva och andra typiska symptom på mögel i typ en månad nu. Så jag ska troligtvis flytta. Tråkigt att lämna det här rummet men samtidigt kul att inreda ett nytt..

tisdag 18 januari 2011

ljus i laxenlyan




Lite bilder från mitt rum.. almanackan exponerad mitt i smeten, julstjärnan som jag inte känner för att ta ner på ett bra tag och fina ljuslyktor!

måndag 17 januari 2011

drömska december


Så var vi framme vid christmasmånaden, vilken resa! Detta kollage gjorde jag ganska tidigt i processen, min bror menade att det syntes för att jag "hade utvecklats under arbetets gång men sen avstannade det vid december och blev lite banalt". Jag vet inte jag, är ändå nöjd med december och läppstiftstomtarna. Bakgrunden är gjord av presentpappersprover. De brukar få sånt till mammas jobb, som vidarebefordras till mig om jag har tur!
Nu borde jag nog ta tag i mitt liv och gå till skolan. Under veckan som kommer har vi terminsuppspel för lärarna.

söndag 16 januari 2011

nostalgiska november


November blev fullspäckat med många små detaljer att vila ögonen på. Jag gillar november - mycket saker på gång, funderingar inför julen smyger sig på, och så fyller jag år. Idag ska jag nog bara ta det piano.

lördag 15 januari 2011

odefinierbara oktober


När jag gjorde det här var jag lite trött. Jag vet inte om ni märker det, men det gör jag. Idag har jag och två kompanjoner varit på stan hela dagen. Först loppis, sen shopping för hela slanten. Jag köpte dessutom en röd pulka, dels för att orka få med allt hem från stan, men också för att det är sjukt trevligt att rejsa.

fredag 14 januari 2011

sjungande september


Skära september. När jag tvingat familjen och övrigt folk att säga vilket månadskollage de gillar mest så har det här fått flest röster. De tyckte den var så väldisponerad och harmonisk. Själv står jag fast vid att mars är finast. Nu är det helg i vilket fall och ikväll blir det bastu!

torsdag 13 januari 2011

angenäma augusti


Orange! min fina granne brukar säga att hon intar dagens dos orange varje dag hon tittar in i mitt rum. Fast man kan inta en rosa eller röd dagsdos också om man så vill. Jag började nästan längta efter sommaren när augusti blev till. Nu hänger iaf kalendern mitt i smeten på min anslagstavla så att jag inte ska missa att det är januari. Jag är verkligen kass när det gäller att hålla koll på tid, dagar och datum..

onsdag 12 januari 2011

jovialiska juli


Visst får man lite sommarfeelis av det här alltid - även om sommaren känns otroligt avlägsen, åtminstone här, i nästan-Norrland. Men det ser ut att bli en intensiv vår så snart är vi där igen..

måndag 10 januari 2011

jäsiga juni


Tillbaka i Härnta, känns riktigt bra! Resan hit gick fint. Här är sjukt mycket snö!

lördag 8 januari 2011

mysiga maj


Just nu sitter jag hos pappa i Strandnäs. Har tvättat kläder, packat och städat hela dagen hemma. Imorgon kör jag och min vän Ida upp till Härnösand. Ska bli skönt att börja skolan och få lite rutiner i livet igen. Ser fram emot att sätta igång med sjungandet.

torsdag 6 januari 2011

ansträngande april


Imorse for John och Sara tillbaka till Malmö. Tråkigt. De har varit trevligt sällskap under julen, och särskilt pysselsällskap. Igår pimpade jag, Elina och Sara våra skolkalendrar för detta år. Jag tror jag har gjort typ 16 kollage under lovet!

tisdag 4 januari 2011

mystiska mars


Marskvinnan!
Jag har märkt att ord/texter är ett återkommande tema. Det blir ju så fint. På många av månadskollagen har jag även ritat, som på klänningen här och i ansiktet på jublande januari-bruden.. Jag rekommenderar den som är uttråkad att klottra på ansikten i tidningar, otroligt kul tycker jag.
Idag blev almanackan helt klar! den fick sig en framsida samt visdomsord och tänkvärda citat av kloka personer för varje månad. Dags att fylla den med trevligheter.

måndag 3 januari 2011

fräna februari


nu går vi händelserna i förväg här, detta är då februari!
Svart och rött - dramatiskt och stiligt! februari blir nog en bra månad.