måndag 31 augusti 2009

Fåfäng fågel


Igårkväll gjorde jag ett collage av mamma Anns tyg "Fågelfri" på en stor smyckeask. Ett roligt projekt var det att piffa upp fågeln med halsband, maskara och paljetter.
Idag har jag arbetat i min mors ateljé med att reaprismärka och stryka dynvar.

fredag 28 augusti 2009

Anslagstavla


Såhär ser min anslagstavla ut, ifall någon är intresserad. Nu är den nystädad och fin, lite nu och då måste jag organisera upp den. Sen är det ju viktigt med lite variation när den är placerad mitt ovanför skrivbordet. Det är intressant det där med anslagstavlor, säger så mycket om en person. Min systers är överfull av snygga bilder, foton och små konstverk, min bror har sin proppad av minnen från resor, konserter och platser och min är kanske ett städat mellanting.. det är svårt att se på den med en utomståendes ögon.

torsdag 27 augusti 2009

Snällt


Dagens kollage! Den röda blomman fastnade jag direkt för i en ELLE-tidning. Jag klipper i alla möjliga olika tidningar som Damernas Värld, Femina, Hus & Hem och diverse svenska gratistidningar. Nästan vad som helst egentligen. Eftersom jag har sysslat med kollage i ett bra tag nu så vet jag ungefär vad jag vill ha och vad jag kan göra något med.

tisdag 25 augusti 2009

Fiolbrud


Malin beställde en kollagetavla till sin nya lägenhet i Stockholm när hon var här senast. Idag fixade jag det sista på den. Storleken är 40x50 cm på svart underlag. Tyvärr kan jag inte visa den nu eftersom det ska bli en överraskning för Malin hur den ser ut. Man kan säga att det blev en slags sammanstrålning av Malins stil och min stil. Fotot ovan föreställer Malin på spelmansstämman i Önningeby där hon blev intervjuad av Ålandstidningen. Madelene Holmström tog den vackra bilden.

söndag 23 augusti 2009

Soluppgång


Fint väder ute, och jag sitter inne. Har städat rummet och tvättat kläder idag. Egentligen gillar jag söndagar i smyg. Det är ju inte riktigt okej att göra det. Elina och mamma befinner sig i Stockholm idag med flyttlasset. Jag och John är hemma och håller ställningarna. Middagen tänker vi förtära på Dinos. Jag är fortfarande på gott humör efter gårdagskvällen då bandet jag ingår i spelade på bröllopsfest i Badhuspaviljongen. Det var hur kul som helst.

torsdag 20 augusti 2009

Röd tråd


Idag har jag och Elina varit på stan hela dagen eftersom hon hade en massa ärenden.
Jag lyckades också köpa en klänning på Me&Pia. Och ikväll har vi varit hemma hos Julia och Anton och diskuterat hur skivan ska se ut vilket gick förvånansvärt bra. Också åt vi en fantastisk avskeds-kladdkaka av Ida för Matilda som vi träffade för sista gången den här sommaren innan hon flyttar till Sundsvall. Det är med vemod vi tar farväl av Matilda och Elina. Men det känns bra att vi har bestämt namn för skivan, typ vilka foton som ska vara med och vem som ska layouta. Nu kan vi sova lugnt om nätterna.

tisdag 18 augusti 2009

Marilyn med på ett hörn


Dagens kollage består som ni ser bara av tre bilder och lite glitter.
Det är mycket packande här hemma just nu när syskonen är påväg härifrån med sina lass. Jag planerar att vara kvar på Åland ett år och syssla med främst sång vid musikinstitutet. Ett mellanår kan man se det som, eller som ett rekreationsår. Något jag också har insett är att jag vill lära mig språk. Därför har jag och Sara bestämt oss för att vi ska läsa franska, och även lite tyska för min del, vid lusse. Sedan tänker jag kanske jobba lite vid sidan av också. Om inte annat lär jag fara till Stockholm och hälsa på Elina och Malin ett par gånger.

måndag 17 augusti 2009

Fisförnämt


Det här gjorde jag förra veckan hemma vid köksbordet. Det blev ganska färgstarkt kan man säga, gult och lila hör vanligtvis inte till mina favoritfärger. Men enligt vad jag har förstått från bildundervisningen i skolan så är de komplementfärger..

lördag 15 augusti 2009

Sommarscrap


Här ser ni min mormor och morfar. De bor i en lägenhet i stan och har oftast sina dagar fullsmetade av program, allt mellan kalas, mingel och konserter. Jag brukar släntra in hos dem om det blir sent ute någon kväll, så länge jag inte plingar på dörren mitt i natten när de sover är allt frid och fröjd. Ikväll far jag och några vänner (som just nu är spöken på Kastelholms slott) till Idas stuga i Kungsnäs och har det bra.

torsdag 13 augusti 2009

Kollagenatt



Dessa två kollage gjorde jag på stugan i måndags. Det var så mysigt att sitta inne och klippa i tidningar sent på kvällen med ett stearinljus på bordet. Det övre tog endast tio minuter att göra medan jag pysslade med det nedre en timme typ. Imorgon är det dags för Kulturnatten! Vi spelar med the PeeGees på Emmausgården och sen är det ju modevisning som man inte får missa. Trevlig helg!

onsdag 12 augusti 2009

Väggkollage


När vi kom hem från stugan igår satte jag igång med att fixa om lite i mitt rum. På väggen ovanför mitt skrivbord satte jag upp nya kort som jag tycker är fina och kollage som jag har gjort. Fotot till höger tog jag från bryggan vid stugan. Elina, mamma och jag sov där två nätter och hade det bra!


Utsikt över mitt skrivbord! Anslagstavlan fick sig också en liten ansiktslyftning när jag städade.

fredag 7 augusti 2009

Ikeaängel


oj, nu var det ett tag sedan igen. Ängeln är en gammal glansbild och den oroliga bakgrunden är en bild av ett påslakan från Ikea. Idag är jag sista dagen på jobb, eller sista dagen på Lilla holmen om man ser det på det viset. Sen blir det troligtvis lite häng på stugan i Föglö. Därefter väntar allvaret.. Ha en fin dag!