onsdag 29 april 2009

Colgatesmile


Julia, jag, Ida och Zaida på Julias stuga under en kräftskiva sommaren 08. :)

tisdag 28 april 2009

Lucky dog


En av uppgifterna under scrapkursen var att göra ett minialbum. Jag gjorde mitt av en väggalmanacka. I mitt minialbum blev det mycket kylskåpspoesi, detaljer och peegees-människor.

På bilden ser ni mig, Elina och Filip på Nipop-festivalen där the PeeGees uppträdde.

måndag 27 april 2009

Klamra sig fast


En bebis i ett träd med en märkesväska i handen. Att lämna halva sidan tom var svårt, men jag klarade det.

söndag 26 april 2009

Bambi på röda mattan


Här har vi ett collage ur min feta collagebok.
Måste bara säga att det föregående inlägget visar på hur sjukt slutkörd jag är efter en mastig övningshelg på Stadshuset. Känns som att den här helgen bara har flygit iväg och att jag missat en massa annat kul, men samtidigt är det fruktansvärt roligt att stå på scen.

lördag 25 april 2009

Blomma


Hej!

Träd


Förut ritade jag också på en del collage. Det var kul, men jag gör det väldigt sällan nuförtiden.

fredag 24 april 2009

Barnbokscollage


Huset på bilden kommer från en boks löstagbara framsida, barnboken var tråkig.
Idag ska vi vara på stadshuset i princip hela dagen, pressen kommer på besök också.

Fågelcollage


Det här collaget gjorde jag för ett bra tag sedan. Silkespapper är kul! Nu är jag för övrigt helt slut efter övningen på stadshuset som pågått hela kvällen. Vi sätter upp två uppsättningar av barockoperan Dido & Aeneas i modern tappning med en regissör från Sverige. I projektet deltar musikinstitutets sångare, dansare och orkester.
Nu tänker jag äta godis.

I misstag har jag haft inställt att bara personer med blogg kan kommentera här.. men det är i alla fall fixat nu så att även anonyma får komma till tals. :)

torsdag 23 april 2009

Minitavlor


De här minitavlorna gjorde jag under scrapkursen. Jag målade dem först med röd akrylfärg, de var vita från början. De finns som ni ser uppe i layouten också, fast i svartvitt.

onsdag 22 april 2009

ha den äran


Idag fyller mamma Ann år. Elina och jag hade glömt bort att köpa present till henne så jag gjorde detta födelsedagskort igårkväll istället. Dessutom har jag bakat sockerkaka och muffins till hennes ära idag, men också till the PeeGees, som troligtvis kommer hit ikväll för att repa inför vår kommande skivinspelning.

tisdag 21 april 2009

Spökscrap


Det blev ett nästan spöklikt scrap av systern häromkvällen. Fotot tog jag dagen efter att hon kommit hem från Stockholm då hon varit där och sökt, och faktiskt också gick vidare bland de sista, till Kungliga musikhögskolan. Förövrigt så är det hon som har gjort layouten till den här bloggen. Creds!

Sommarfeelis




Dessa två collage gjorde jag förra sommaren.
När jag var 15, 16, 17 år gjorde jag massor av collage.

måndag 20 april 2009

Moi


Det här gjorde jag på kursen med Mari. Jag hade tänkt att det skulle bli lite lapptäcksinfluerat. Rosa blev det i alla fall! :)
Nu är jag hemma och förkyld, då tycker jag att man antingen ska se på film eller pyssla.

söndag 19 april 2009

Lebensraum


Jag har gjort ett collage av delar av mitt rum. Det blev lite urflippat tycker jag. Rummet är ganska stort och går nog enbart i färger som röd, rosa, orange och gul. Jag älskar att möblera och fixa där och fasar för dagen då jag måste lämna det. Personen med hängslen till vänster är då jag, och Ida sitter i min soffa till vänster.

lördag 18 april 2009

nitar och fiskar


Det här scrappet är ganska färskt. Det är Anton på bilden, därför ett A till vänster. En reko kille! Bilden tog jag förra sommaren då vi var på utfärd med snipan ett gäng, dagen efter midsommar tror jag det var. Där var så vackert. Varför det är en tvättmaskin med i kompositionen kan man ju fråga sig... jag vet inte.

torsdag 16 april 2009

festligt


Detta är min barndomsvän Jessica till vänster. Vi började hänga när vi var typ nyfödda. Jessan är en begåvad och konstnärlig tjej. Bilden togs på Indigo då hennes (+ tvillingsysterns) födelsedag firades.

Miljöbov


Det här är Zaidas skor som jag tyckte passade in i ett scrap. Visst är de söta!!!!

tisdag 14 april 2009

Product placement


Matilda och jag har varit kompisar sen vi var små, och klasskompisar i tre år. Matilda är duktig på att sy och designa, hon spelar också fiol och är en seglartjej som gillar kalas!

Zaida i ett nötskal


Här har vi då Zaida som är en trevlig, glad och humoristisk tjej. Gillar skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Zaida skulle passa som reseledare, chef, veterinär, violinist, personlig tränare eller projektledare.

söndag 12 april 2009

Orange


Julia till vänster, jag till höger på Grand i Uppsala när vi var där och lyssnade på Mission Impossible och dansade.

Pseudotvilling


Det här är min syster Elina. Hon är ett år och tre månader äldre än mig. Elina är en fiolspelande sångfågel som för mycket liv. En syster är, för det mesta, guds gåva till mänskligheten. tror jag.

Mor min


Det här är min mamma. Hennes största passioner i livet är design och hantverk. Andra intressen är att inreda, fynda, rita, spela fiol, baka, laga mat, blogga, besöka konserter, göra collage, shoppa, läsa, resa och promenera.
Fotot är taget i Köpenhamn när vi var där för ett tag sedan.
Hennes blogg hittar du här.

Gangstabilder i huppari


Det här fotot har vi döpt till 'Skriet'. Det är ju så ångestfyllt tycker jag, vilket är knäppt med tanke på att det var sommar, solen sken och vi var unga och glada i sinnet.


Kylskåpspoesi-ord var ett återkommande tema för mina bilder under kursen :)


Mari kom med idén att ha blomman utdragbar under fotot som en extra finess.
Och bakom den står det lite saker också ;)
Det här är som ni ser en serie gangsterbilder (vilket skämt) med Ida och mig. Alla tre är tagna av Elina sommaren 08.

Min vän Malinka


Malin är något av en syster. Hon kommer från Österbotten. Hela förra sommaren bodde Malin hemma hos oss eftersom hon jobbade på ett café i stan. Det var hur kul som helst att umgås dygnet runt. Malinka är talangfull, vacker, verbal och framåt. Mystisk kvinna det där.
Fotot är taget sommaren 08 på vår stuga.

Partydjuret Julia


Det här var det första jag gjorde på kursen. Uppgiften var ungefär att vi skulle göra något eget av en redan scrappad bild i en tidning, göra en egen tolkning av den.
Det här är Julia. Hon är en fena på det mesta, men för att vara lite mer specifik så har hon kanske en särskild fallenhet för ståbas, fiol, skådelspeleri och dans.

Inledning

HEJSAN!
Nu tänker jag dela med mig lite av mina livselixir näst efter sång och musik, nämligen; collage, scrapbooking och foto.

Det som inspirerade mig till att börja blogga var en scrapbookingkurs på Medis en helg i mars, med Mari Rosenqvist som lärare. Mari introducerade mig in i scrapbookingvärlden och inspirerar mig med sin trevliga blogg. Här skrev Mari om kursen.